Stadionul Steaua

Ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie începem procesul necesar de renovare anuală al gazonului. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru intervenție, când pauza competițională ne este propice pentru activități meticuloase specifice.

Activitatea durează între 15 și 21 de zile și este condiționată de starea vremii. În această perioadă se curăță resturile vegetale rămase din timpul activității avute pe parcursul sezonului de vară-toamnă, se aerisește gazonul, se scarifică și se combat buruienile. Plantele se întineresc cu un sistem bine dezvoltat pentru perioada rece și se dă densitatea necesară gazonului pentru ca acesta să își poată păstra cele mai bune caracteristici pe întreaga durată a părții a doua de sezon.

Mediul este îmbunătățit prin degivrare – activitate extrem de necesară pe perioada sezonului rece. O atenție deosebită este acordată sistemului de drenaj al gazonului. Se îmbunătățește drenajul vertical pentru a nu apărea surprize neplăcute, cum ar fi inundațiile – în caz de precipitații abundente.

Toate aceste eforturi sunt absolut necesare pentru a păstra un covor verde impecabil pentru prima jumătate a anului viitor când gazonul trebuie să se prezente excepțional și în retur dar și pe durata Campionatului European de Fotbal U21.

 

ro_RORomanian